Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEFSZTYK Z POLĘDWICY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg.
chrzan - do smaku
masło 20 dag.
sól - do smaku
przyprawa uniwersalna - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BEFSZTYK Z POLĘDWICY

Z polędwicy wołowej wykroić poprzeczne, grube płaty. Usmażyć na małej ilości masła, przed smażeniem posolić.

Usmażony befsztyk wyłożyć na talerz, na każdy kawałek mięsa położyć po łyżeczce masła. Wszystko skropić przyprawą magi. Podawać z chrzanem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak