Sposób przygotowania

Mąkę wsypujemy na stolnicę. Usypujemy z niej kopczyk z wgłębieniem w środku, w które wbijamy jajko. Dodajemy cukier i miękką ( o temp. pokojowej) margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki. Wyrabiamy ciasto aż osiągnie jednolitą konsystencję. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Blachę nacieramy margaryną i nakładamy ciasto. Pieczemy w temp. 190 C aż się dobrze przyrumieni. Odstawiamy do ostygnięcia.Truskawki myjemy i osuszamy.Kroimy na plasterki, które układamy na tartaletkach .Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem w młynku. Z podanych proporcji przygotowałam 4 tartaletki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    piękne zdjęcie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    pyszny deserek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    mmm pychotka całe zdjęcie bym zjadła :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    śliczne aż szkoda,że w tym roku tak krótko były truskawki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    mniam jak wyjęte z prasy kolorowej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !