Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z salami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
papryka 1/2 sztuki
salami 3 duże plastry
ser żółty
pomidor 1 sztuka
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
bazylia 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z salami

Na małej patelni(taka którą można włożyć do piekarnika) rozgrzewamy masło z olejem i podsmażamy paprykę((umyć i pokroić w paski), po 3-5 min. dodajemy salami ((jak są duże to przekroić na ćwiartki)i pomidora(obrać ze skórki i pokroić na cząstki jak \'\' mandarynkę\'\',położyć na sitko aby ociekły trochę z soku) ,chwilkę podsmażamy.Jajka ubić dodać sól,pieprz , ser i wymieszać.Wlewamy masę jajeczną na patelnię,szybko mieszamy i zostawiamy na ogniu ok. 3 min.Zestawiamy z ognia, wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 stopni na 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.08.2012 20:05
fajne
jasiek 09.03.2012 17:14
bardzo w moim guście
eli82 10.01.2012 16:12
rewelacja!
eli82 10.01.2012 16:12
rewelacja!
PaniMISIOWA 13.12.2011 11:38
super!
pacpaw 27.06.2011 21:26
wygląda nieziemsko smakowicie, koniecznie muszę spróbować zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak