Sposób przygotowania

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Solimy, wbijamy jajko, dodajemy wodę i masło. Wyrabiamy ciasto aż osiągniemy jednolitą masę. Wstawiamy do lodówki na około 40 minut.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy wysmarowanej wcześniej masłem lub margaryną.
Szparagi myjemy, ucinamy końce i kroimy na pół. Gotujemy około 10 minut w posolonej wodzie. Odcedzamy.
Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 190 C.
Creme de Camembert przekładamy do miski i mieszamy dokładnie z jajkiem. dodajemy płatki suszonego czosnku i ucieramy do masy odrobinę sera. Dokładnie mieszamy.
Kiedy ciasto lekko się przyrumieni wyjmujemy je z piekarnika i nakładamy naszą masę i na to resztę utartego sera. Układamy szparagi i pomidorki i zapiekamy kolejne 10-15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudna koniecznie muszę wypróbować przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    miałam okazję skosztować, rewelacyjna
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    wstyd sie przyznać, ale nigdy nie jadłam szparagów, jakoś nie mogę się przełamać. Ta tarta wygląda bardzo apetycznie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Zewa - to nie wstyd, ja też wielu rzeczy jeszcze nie jadłam, ale właśnie fajne jest ciągłe odkrywanie nowych smaków, a szparagi są smaczne i zdrowe. Polecam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !