Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bakłażany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
bakłażan
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bakłażany

Bakłażany przekroić, wydrążyć miąższ, posolić. Cebulę posiekać i podsmażyć wraz z mięsem i pokrojonym miąższem. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku pieprzem. Napełnić bakłażany farszem. Przykryć folią i zapiekać ok. 30 min. w temp. 180 stopni. 5 minut przed końcem zapiekania zdjąć folię i posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.05.2013 07:28
uwielbiam bakłażany
Justyna Jussstiii 18.11.2012 13:10
super
IrenaM 04.08.2012 20:59
a mojemu mężowi średnio smakowało, choć ja bym mogła jeść częściej :)
joanna77 20.06.2012 19:29
mniamniuśne
alaaa 18.05.2012 17:01
pyszności
eklerek 03.08.2011 21:38
ciekawe
Małgorzata77 24.07.2011 09:08
Bakłażan nie dość, że jest pyszny , zdrowy to łatwy w przyrządzeniu na wiele sposobów, super!
barbara11561 28.05.2011 09:50
Super:)
Haneczka1 26.05.2011 16:04
super :)
Gosia32
Gosia32 26.05.2011 08:23
mniam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak