Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier kryształ 80 g
czekolada 50 g
mąka tortowa 100 g
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masło 250 g
cukier puder 200 g
cukier waniliowy 1 op.
czereśnie 200 g
wiórki kokosowe 50 g
twaróg 250 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

1. Białka ubić z cukrem. Żółtka ubić z roztopioną czekoladą. delkiatnie połączyć obie masy. Wymieszać mąkę przesianą z proszkie do pieczenia. Ciasto przelac do formy wyłożonej pergaminem. piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni. czekoladowy biszkopt wyjąć z blachy, odłożyć do schłodzenia. Ostrożnie oderwać papier.
2. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg, wymieszać. odłożyć 1/4 kremu. Resztę kremu rozsmarowac na cieście. Na krawędziach poukładać czereśnie (lub inne owoce wedle uznania). Ciasto zrolować ze ściereczką (pergaminem). wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch rolady posmarować odłozonym kremem. Posypać wiórkami kokosowymi. Udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.12.2013 11:06
apetyczna !
IlonaAlbertos 26.07.2013 22:03
Takie ciacha lubię.
miki47 20.03.2013 10:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak