Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ Z SOSEM GRZYBOWYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż - -
kwaśna śmietana 1 szklanka
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 1 sztuka
przyprawa uniwersalna - do smaku
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
grzyby suszone - -
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ Z SOSEM GRZYBOWYM

Ryż sparzyć, zalać zimną wodą i gotować z łyżką wody oraz masła i odrobiną soli do miękkości.

Grzyby opłukać, ugotować w niewielkiej ilości wody z cebulą. Grzyby posiekać.

Z łyżki masła i dwóch łyżek mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić wywarem z grzybów, dodać śmietaną i posiekane grzyby, przyprawić solą i pieprzem do smaku, zagotować. Dodać przyprawę magi.

Gotowy ryż podawać z sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 26.09.2011 20:27
extra
MAR3STA 03.07.2011 22:47
uwielbiam dania z grzybami;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak