Sposób przygotowania

Śledzie płaty mocze w wodzie przez min 1h, kroje w romby, obtaczam w mące, jajku i bułce tartej, smaże na oleju.
Robie zalewę z wyżej wymienionych składników, zagotowuje wode z octem, cukrem i ziołami oraz cebula. doprawiam do smaku (smak ma być słodko- kwaśny). Śledzie ukałdam warstwami naprzemiennie z warzywami pokrojonymi. Zalewam wystygnietą zalewą, Odstawiam, bo najlepiej smakuja po ok 2 dniach ale zadko tyle wytrzymuja, bo 1 dniu pierwsze głodomory sie do nich dobieraja.
Aha kiedys robiłam ze smażonymi filetami z mintaja. tez rewelacja. Dobra odmiana dla
tych co nie lubia śledzi bo takie przypadna każdemu do gustu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha,uwielbiam śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !