Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cytrusowa
2. Z soku z pomarańczy i 10 dag cukru ugotować syrop (ok. 5 min.) Do syropu wrzucić kawałki mandarynek, gotować 2-4 min.Owoce osączyć na sitku, syrop zachować.
3. twaróg utrzeć z 5 dag cukru, cukrem waniliowym i syropem. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, a gdy spęcznieje, rozpuścić, podgrzewając. Wymieszać ją najpierw z 2 łyżkami masy serowej, potem z resztą masy. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z tężejąca masą serową. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem. Odłożyć trochę mandarynek do dekoracji, resztę rozsmarować na kremie. Ciasto ponownie zrolować, włożyć do lodówki na 4 godz. Posypać cukrem pudrem, udekorować mandarynkami.