Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPINAK Z KASZĄ I MIĘSEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg.
szpinak 1 kg.
sól - do smaku
bulion 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
kasza 15 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: SZPINAK Z KASZĄ I MIĘSEM

Żeberka zalać wodą, gotować w ok. 2 litrach wody. Do podgotowanych żeberek dodać kaszę. Dotować do miękkości kaszy.

Szpinak opłukać, sparzyć, przepuścić przez maszynkę. Dodać do mięsa i kaszy. Przyprawić kostką bulionową, pieprzem ziołowym i czarnym. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak