Sposób przygotowania

Na oliwie przesmazam pokorojoną cebule wraz z chili az cebula sie zeszkli. Dodaję pomidory, rozdrabniajac je lyżka, chwile razem mieszam i wlewam bulion. Teraz zakrywam niech sie zagotuje, odkrywam i gotuje na malym ogniu 5 minut. Jako ze nie miałam w domu makaronu do zupy było tylko spaghetti wrzuciłam połamane kawalki i okazało sie strzałem w 10 bo super pasuje. Po dodaniu makaronu gotoje na malym ogniu kolejne 8-10 minut lub do momentu, az makaron zmieknie. Nie nalezy go przegotowac bo on w zupie jeszcze zmieknie, ma byc aldente. Nastepnie dodaje kapary i bazylie. Tak jak napisałam jak ktos lubi niech sobie wrzuci oliwki oczywiscie bez pestek.
Dobrze zjesc jest te zupe od razu bo makaron wchlania szybko zupe, pecznieje, robi sie bardzo miekki wiec nie ma co przygotowywac jej na zapas. Zupa jest dosc pikantna ale mimo ze my nie jemy ostro bardzo nam przypadla do gustu szczególnie w zimowe dni. Swietnie robi na czyszczenie zatok,Ostanio corka po zjedzeniu całego talerza wyzerała jeszcze łyzką z garnka.:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam pomidorową:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !