Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany misz-masz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
pieczarki 7 sztuk
żółty ser 200 g
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
makaron rurki 400 g
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1/2 sztuki
ketchup 4 łyzki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany misz-masz

czosnek przecisnac przez praske i podsmazyc. Dodac mielone mieso, a nastepnie posiekana cebule. Wszystko razem podsmazyc.
pieczarki pokroic na kawalki, dodac do miesa i dusic pod przykryciem az zmiekna. Nastepnie dodac pokrojona papryke oraz fasole. wszystko razem poddusic, a nastepnie dodac pomidory z zalewa oraz ketchup. Doprawic sola i pieprzem.
Ugotowac makaron. Zolty ser zetrzec na tarce. Do naczynia zaroodpornego przelozyc makaron, zalac sosem miesnym i posypac serem. Piec 25 min. w temp. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak