Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone tagliatelle z krewetkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetek królewskich 100 g
ząbek czosnku
chlust białego wytrawnego wina
sól
pieprz
śmietana do zup i sosów 3 łyżki
makaron tagliatelle (zielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone tagliatelle z krewetkami

Makaron gotuje al dente. Na patelnie rozgrzewam troche oliwy, wrzucam rozgnieciony czosnek zeby oddał swoj smak, gdy sie zrumieni zdejmuje a wrzucam krewetki, podlewam winem, doprawiam pieprzem, chwile smaze az odparuje wino, dodaje pokrojony drobno wczesniej wyciagniety czosnek. Przyprawiam do smaku. Ugotowany makaron wrzucam do krewetek, dodaje smietane mieszam. Gotowe. proste i smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 11.08.2011 22:23
rewelacja
Marzena40 13.05.2011 07:51
superaśne
ZEWA 03.01.2011 12:38
jak zwykle pyszności
Koper 09.11.2010 08:55
Jak ja dawno nie jadłam krewetek...
Jolanta40 05.08.2010 17:12
rewelacja !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak