Sposób przygotowania

Śledzie przez min. 1 h wymoczyć, osączyc. Zagotowac zalewe ze składników, odstawic do przestygniecia. Powinna miec słodko-kwasny smak. Sledzie wkładam do chlodnej zalewy na min 1 h. Śledzie osaczam, zwijamy w roladki, a na srodku kazdej daje po cienkim kawałku ogórka konserwowego i piórku czerwonej cebuli, spinam wykałaczka i układam na półmisku. Śmietanę mieszam z majonezem, musztarda, doprawiam cytryna i pieprzem, dodaje posiekaną cebule, troche natki i kapary. Polewam śledzie sosem i posypuje posiekaną natką. Dekoruje ogórkiem. Można z wierzchu posypac jeszcze kaparami. Odstawiam w chlodne miejsce na 1 dobe, a przynajmniej na noc. Pyszne i inne od wszystkich.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam śledzie, ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    poezja smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !