Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka ugotowana 2 średnie
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki posiekanej
majonez 2 łyżeczki czubate
koper
ogórki 4 średnie
matijasy 2 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu.Ogórki pokroić w słupki i odcisnąć z nadmiaru soku.Marchew pokroić w kostkę.Śledzie kroimy w drobną kosteczkę. Mały pojemniczek wypełniamy warstwami po połowie każdego składnika śledzia,marchwi,cebuli i ogórka.Przekładamy na talerzyk, dekorujemy majonezem i opłukanym koperkiem.Z tej ilości składników powinny wyjść dwie porcje. Przed podaniem należy schłodzić. Można doprawić pieprzem sobie do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 25.11.2012 21:07
zaskakująco pięknie wygląda
PaniMISIOWA 15.01.2012 21:45
wspaniale podany!
alaaa 14.01.2012 19:20
wygląda to ekstra,ciekawe jak smakuje
Anna169Hosz 25.06.2011 10:27
Apetyczne.
Seba 07.06.2011 13:25
super
evita0007 24.05.2011 19:11
rewelacja,poprosze o porcyjkę :-)
patusia 24.05.2011 16:02
apetyczne, z chęcią bym sobie teraz spróbowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak