Sposób przygotowania

Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Serki przełożyć do wysokiego naczynia i spienić mikserem.Schłodzone mleko wlać do osobnego naczynia i ubić śnieżkę. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i przestudzić. Śmietanę wymieszać z serkami i żelatyną. Dokładnie wymieszaną masę, połowę porcji wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej biszkoptami. Po całości rozłożyć umyte winogrono i przykryć drugą połową masy. Na wierzch położyć galaretkę. Całość należy schłodzić w lodówce najlepiej przez noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciasto wygląda bardzo zachęcająco. Zjadłabym kawałek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    tak wygląda świetnie i bardzo narobił mi ten widok ochoty na taki serniczek mmmmm:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    poproszę kawałek
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Cudnie Ci wyszło:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    jaki piękny:) a jak kusi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super wygąda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super wyszedł
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny serniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Fajny pomysł z tymi galaretkami - jedna większa druga mniejsza.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !