Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gąski w occie

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gąski 1 kg
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
sól 3 łyżki
cukier 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka na słoiczek
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki na słoiczek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2-3 sztuki na słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gąski w occie

Grzyby należy dokładnie oczyścić, następnie wymoczyć w zimnej wodzie i umyć. Moczyć mogą się nawet przez noc. Z wody, octu, soli i cukru należy zagotować zalewę. Grzybki należy ułożyć w słoikach do 2/3 wysokości, wrzucić do nich przyprawy i zalać gorącą zalewą. Od razu zakręcać. Odstawić w chłodne miejsce bez pasteryzowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.02.2014 08:11
pyszne grzybki
IKrakowianka 18.12.2012 23:44
super
Wafelek2601 24.11.2012 00:00
Pyszne
Katarzyna/kate1980 21.04.2012 21:49
uwielbiam takie grzybki
Kas2 07.03.2012 00:40
gąsek w occie jeszcze nie jadłam, ale ogólnie to mogę jeść takie grzybki całymi słoikami :)
Sylwia56
Sylwia56 08.01.2012 13:42
fajne
junox 16.12.2011 09:46
pyszne
gosiek1 27.08.2010 09:22
uwielbiam
IlonaAlbertos 13.08.2010 20:20
Iwusiu polecam, to moje ulubione grzybki :)
Iwusia 13.08.2010 18:34
no, no no ... może uda mi się zrobić ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak