Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki i jagód

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1/2 litra
jagody 1/2 litra
cukier 40 dag
żel fiks 1 sztuka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki i jagód

Owoce porzeczki miksujemy na owocową masę dodajemy do niej jagody w całości i cały żel-fiks ,mieszamy i doprowadzamy do zagotowania się owoców,dosypujemy cukier i sól jeszcze raz całość musimy zagotować i przekładamy do gorących słoików zakręcamy , odkładamy je do góry dnem do ostygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.07.2012 18:35
a ja własnie wczoraj robiłam taki sam:):) że też nie znalazłam wcześniej Twojego przepisu. Dżem pyszniutki!!
agnieszka137 24.05.2011 16:20
uwielbiam; a z przepisu skorzystam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak