Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba słodko-kwaśna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby (np mintaj) 400 g
białko
sól
cukier 1 łyżka
ocet winny biały 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
mąka kukurydziana 2 łyżki
bulion warzywny 0,5 l
Imbir mielony Prymat 1,5 łyżki
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba słodko-kwaśna

Rybę pokroić na niewielki kawałki. Białko roztrzepać widelcem z dodatkiem szczypty soli, wymieszać dokładnie z wódką i 1,5 łyżki mąki kukurydzianej, aż powstanie gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Wyjąć osączyć na papireowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu, trzymać w ciepłym miejscu. Bulion zagotować, dodać cukier, ocet, imbir, oraz resztę mąki kukurydzianej, rozprowadzonej w niewielkiej ilości zimnej wody. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Wrzucić obsmażoną rybę, delikatnie wymieszać i mocno podgrzać. Posypać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak