Sposób przygotowania

Krewetki wrzucić do wrzącej i osolonej wody gotować 4 minuty, mrożone krócej, odcedzić i wystudzić. Strąki paprymi oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, osuszyć i pokroić w paski lub w kostkę. Szczypior i obraną cebulkę wypłukać i drobno posiekać. Wrzucić przygotowane składniki do miski, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i wstawić do lodówki na 30-45 minut. Majonez starannie wymieszać z curry. Przed podaniem sałatkę przełożyć do płytkiej salaterki lub na duży talerz wyścielony umytymi i osuszonymi liśćmi sałaty, polać przygotowanym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !