Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka z krewetek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krawetki bez skorupek 50 dag
żółta papryka 1 szt
dobry majonez 1/2 szklanki
cebulka mała 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
sałata masłowa
Przyprawa curry orientalna Prymat
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka z krewetek

Krewetki wrzucić do wrzącej i osolonej wody gotować 4 minuty, mrożone krócej, odcedzić i wystudzić. Strąki paprymi oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, osuszyć i pokroić w paski lub w kostkę. Szczypior i obraną cebulkę wypłukać i drobno posiekać. Wrzucić przygotowane składniki do miski, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i wstawić do lodówki na 30-45 minut. Majonez starannie wymieszać z curry. Przed podaniem sałatkę przełożyć do płytkiej salaterki lub na duży talerz wyścielony umytymi i osuszonymi liśćmi sałaty, polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak