Sposób przygotowania

Z mąki (ok. 3 łyżek) i masła (ok. 2 łyżek) zrobić zasmażkę a następnie rozprowadzić ją chłodnym bulionem z kostki, dodać dwie szklanki wrzącej wody, zalać śmietaną, wymieszać.
Całość doprawić sokiem wyciśniętym z cytryny, solą, pieprzem. Zagotować.

W gotujący się sos wbijać jajka, żółtko powinno zostać w połowie miękkie.
Jajka w sosie super smakują do ziemniaków.



SMACZNEGO !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy przepis i zapowiada się na bardzo smakowite jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !