Sposób przygotowania

Groch włoski namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczył. Kiełbasę pokroić na małe kawałeczki, podsmażyć na suchej teflonowej patelni, wrzucić do garnka z grochem. Wędzonkę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, na której smażyła się kiełbasa. Dodać do wędzonki posiekaną cebulę, smażyć przez 5 minut, następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć przez 1 minutę, wrzucić wszystko do zupy. Dodać kostkę bulionową, przyprawić zupę majerankiem, maggi i czarnym mielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !