Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grochu włoskiego na wędzonce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona kiełbasa z indyka 10 dkg
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 1 kostka
Majeranek suszony Prymat - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
ciecierzyca 25 dkg
wędzonka 15 (wieprzowa)
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grochu włoskiego na wędzonce

Groch włoski namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczył. Kiełbasę pokroić na małe kawałeczki, podsmażyć na suchej teflonowej patelni, wrzucić do garnka z grochem. Wędzonkę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, na której smażyła się kiełbasa. Dodać do wędzonki posiekaną cebulę, smażyć przez 5 minut, następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć przez 1 minutę, wrzucić wszystko do zupy. Dodać kostkę bulionową, przyprawić zupę majerankiem, maggi i czarnym mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak