Sposób przygotowania

Filety opłukać, starannie osuszyć, pokroić na porcje, opruszyć solą, odstawić na 30 minut. Warzywa obrać i wypłukać zalać dwiema niepełnymi szklankami wody, osolić, włożyć liść laurowy i ziele angielskie. Gotować aż będą miękkie. Wywar odcedzić powinna być pełna szklanka, przyprawić solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło, obsmażyć na nim oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Ułożyć rybę na pieczarkach, polać gorącym wywarem i dusić około 20 minut na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z mąką i gałką muszkatołową, wlać do rondla z rybą zagotować. Podawać z ryżem albo piure ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    w ten sposób przyrządzona ryba na pewno smakuje pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !