Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z sandacza w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z sandacza 800 g
oliwa 4 łyzki
sok z cytryny 4 łyżki
cytryna
zioła mieszane posiekane 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z sandacza w ziołach

Filety opłukać i osuszyć. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, ziołami (rozmaryn, melisa cytrynowa, natka pietruszki), solą i pieprzem. Posmarować filety i odstawić na 15 minut.
Filety grillować po 5-7 minut z każdej strony. Cytrynę pokroić w plasterki i przybrać nimi rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak