Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć ściereczką i pokroić na kawałki, usunąć ewentualnie ości. Wino wymieszać z sokiem cytrynowym, sosem sojowym, solą i pieprzem. Zalać kawałki łososia i marynować 1 godzinę.
Cukinię umyć, oczyścić i pokroić na plastry grubości0,5cm. Pieczarki oczyścić i umyć. Większe kapelusze pokroić na pół.
Łososia wyjąć z marynaty i osuszyć ściereczką. Kawałki ryby, plastry cukinii i pieczarki nadziewać na przemian na drewniane pałeczki do szaszłyków. Posypać lekko solą i pieprzem. Masło czosnkowe położyć na blachę wyłożona folią aluminiową i rozpuścić powoli na grillu.
Szaszłyki położyć na maśle i grillować około 10 minut, od czasu do czasu przewracając.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !