Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURKI Z WĘDZONĄ SŁONINĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 1 kg.
słonina wędzona 1 kg.
cebula 2 sztuki
przyprawa uniwersalna - do smaku
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KURKI Z WĘDZONĄ SŁONINĄ

Kurki oczyścić, opłukać, odgotować w wodzie z dodatkiem soli oraz cebuli, pół miękkie odcedzić. Kurki przełożyć na patelnię, dodać słoninę roztopioną i przysmażać na bardzo wolnym ogniu, dodać sól, pieprz ziołowy oraz czarny. Dusić do miękkości.
Kurki doskonale smakują z ziemniakami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 07.11.2011 11:17
pychota
MAR3STA 24.05.2011 13:14
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak