Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne fusion – sos do jajek :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 czubate łyżki majonezu
2 łyżeczki Sosu Sambal Oelek
2 łyżki Sosu śliwkowego
pieprz mielony do smaku
szczypta Ksylitolu do smaku ( cukier brzozowy )
3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki ( świeżej )
3 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
3 łyżki drobno pokrojonego miąższu z pomarańczy
jogurt 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne fusion – sos do jajek :

Wszystkie składniki wymieszać .Podawać na świeżo do jajek na twardo .Robić taką ilość by zeszło na bieżąco ( zawsze można dorobić ).

Podpowiadam , że można dodać również utartego czosnku i podawać np do pieczonego drobiu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 22.01.2015 13:31
pomysłowa miseczka
Joanna108
Joanna108 24.06.2011 09:47
fajne te fusion :) i pewno smaczne
Katarzyna156 18.10.2010 23:27
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak