Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z czereśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
twaróg 20 dag
cukier 10 dag
drożdże 2 dag
bita śmietana 1 szkl
czereśnie 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z czereśniami

zagnieść ciasto z mąki twarogu cukru rozkruszonych drożdży i połowy szklanki letniej wody gdyby było zbyt twarde dodac jeszcze kilka łye wody rozwałkowac na place grubosci ok 2 cm rozlozyc na nim posiekane zimne maslo rozsmarowac je noze na calej powierzchni zlozyc rozwalkowane ciasto tak aby maslo znalazlo sie w srodku po czym rozwalkowac zlozyc na poł i jeszcze raz na pół chłodzic w lodówce ok 20 minut wyjąc ponownie na stolnicę rozwałkować zxłóżyć tak jak poprzednio i znów schłodzić po wyjęciu rozwałkować na grubszy placek wykrawać małą szklaneczką cistka i piec w piekarniku nagrzanym do temp 230 C gdy wystygna udekorowac bita śmietaną i czereśniami które można maczać w lukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak