Sposób przygotowania

zagnieść ciasto z mąki twarogu cukru rozkruszonych drożdży i połowy szklanki letniej wody gdyby było zbyt twarde dodac jeszcze kilka łye wody rozwałkowac na place grubosci ok 2 cm rozlozyc na nim posiekane zimne maslo rozsmarowac je noze na calej powierzchni zlozyc rozwalkowane ciasto tak aby maslo znalazlo sie w srodku po czym rozwalkowac zlozyc na poł i jeszcze raz na pół chłodzic w lodówce ok 20 minut wyjąc ponownie na stolnicę rozwałkować zxłóżyć tak jak poprzednio i znów schłodzić po wyjęciu rozwałkować na grubszy placek wykrawać małą szklaneczką cistka i piec w piekarniku nagrzanym do temp 230 C gdy wystygna udekorowac bita śmietaną i czereśniami które można maczać w lukrze.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !