Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta gruszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 szt
mleko 1 szkl
cukier waniliowy 1 torebka
adwokat 60 ml
kremówka 1 szkl
czekolada deserowa 1 szt
ciasto francuskie 40 dag
gruszki w zalewie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: tarta gruszkowa

ugotować najpierw budyć na mleku dodać pokruszoną czekoladę cukier waniliowy i mieszać aż czekolad się rozpuści śmietankę ubić wymieszać z ostudzonym budyniem i adwokatem formę do tart lub tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć wcześniej rozmrożonym ciastem gęsto ponakłuwać je widelcem upiec na złoty kolor w temp 220 C gruszki osączyć i pokroić na cząstki krem rozsmarować na wystudzonym cieście na wierzchu ułożyć cząstki gruszek ta aby jedna zachodziła na drugą wstawić na ok 2 godz do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 24.05.2011 09:08
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak