Sposób przygotowania

Tradycyjne swiateczne ciasteczka prosto z Finlandii najczesciej zwijane jak wiatraczk.

Ciasto rozwijamy, wycinamy kwadraty ok. 5x5cm. Nacinamy rogi po skosie jak na zdjeciu i boki zwijamy w wiatraczki. Na środek nakładamy łyzeczką powidła, ciasteczka kładziemy na papier do pieczenia i ladują w piekarniku na ok 10 minut w temp 200-220 stopni. Po ostudzeniu psypujemy cukrem pudrem.

Najprostrze i ekstra szybkie ciastka jakie mozna zrobic:) .. Dla niezapowiedzianych gosci jak znalazł. Ja zobaczyłam je na blogu i Issys która zrobiła z nich kwiatuszki, u mnie zamiast róż sa wiatraczki, co do ktorych instrukcję znalazłam tutaj www.axis-of-aevil.net/archives/food/
jedna uwaga szybko sie pieka i szybko rumienia trzeba pilnowac ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !