Sposób przygotowania

ciasto rozmrozić rozwinąć na oprószonej mąką stolnicy i odciąć wokół pasek szerokości ok 1,5 cm resztę przełożyć na blachę wyścieloną pergaminem nakłuć widelcem dolepić wokół odcięte paski by powstał rant posmarować rozmąconym jajkiem posypać 2 łyżkami cukru piec ok 20 minut w temp 220 C ostudzić i delikatnie spłaszczyć środkowa jego część pomarańcze starannie wyszorować z jednej wycisnąc sok a pozostałe obrać i pokroić w plasterki grubości 5 mm serek wymieszac z resztą cukru esencją waniliową 2 łyżkami soku z pomarańczy i odrobiną soli krem zaś tym posmarować ciasto rozłożyć na nim plasterki pomarańczy i posypać orzeszkami pistacjowymi

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !