Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi po tyrolsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 70 dkg
cebula 2 szt
natka pietruszki
sos majonezowy 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól
cukier
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi po tyrolsku

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe końce i obieramy ze skórki włóknistej,związujemy w pęczki i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru.Po ugotowaniu wyjmujemy kroimy w poprzek i układamy na talerzykach.Cebulę obieramy i drobno kroimy i smażymy ją nie rumieniąc,następnie ją studzimy i przecieramy,łączymy ją z majonezem posiekaną natką pietruszki i koncentratem pomidorowym,doprawiamy do smaku i polewamy szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 16.06.2011 07:41
jeszcze nie jadłam ale może warto się skusić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak