Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi po sułtańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 80 dkg
rodzynki 50 gram
kocie języczki 40 gram
śmietanka kremowa 2/3 szklanki
migdały 50 gram
cukier puder 3 łyżki
sól
cukier do smaku
brzoskwinie 10 z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi po sułtańsku

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe końce i obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody,następnie związujemy w pęczki i wkładamy do osolonej wrzącej wody z dodatkiem cukru i gotujemy.Po ugotowaniu wyjmujemy odsączamy i rozwiązujemy,kroimy szparagi w poprzek i układamy na talerzykach.Śmietanę schładzamy i ubijamy dodając pod koniec cukier puder.Migdały sparzamy obieramy ze skórki i ścieramy,następnie mieszamy ze śmietaną i nakładamy dekoracyjnie na szparagi i posypujemy rodzynkami i pokrajanymi w kostkę brzoskwiniami i przybieramy kocimi języczkami lub rurkami waflowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 28.03.2012 16:37
fajne
Krystyna32 06.07.2011 08:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak