Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa Niani :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szklanka przecieru ogórkowego ( takiego domowego )
2 marchewki
pietruszki
1/8 selera
pory
25 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
łyżeczki mielonego pieprzu
½ szklanki słodkiej śmietany
2 łyżeczki mąki
2 łyżki usiekanego koperku
1 ½ litra wody
ziemniaki 4 szt
bulion wołowy 2 kostki
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa Niani :

Ziemniaki i warzywa obrać . Ziemniaki pokroić w słupki , marchew w plasterki. Porę posiekać w pół talarki . Resztę utrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko włożyć do garnka i zalać wodą . Dodać kostki bulionowe .Doprowadzić do wrzenia. Mięso mielone wyrobić z sosem sojowy. Na wrzący wywar wrzucać kuleczki mięsa wielkości orzecha laskowego ( ma wyjść ok. 40-50 kulek ). Zupę gotować 45 minut. Wlać przecier ogórkowy .Rozrobić mąkę zimną z wodą i wlać do zupy . Zagotować. Dodać śmietanę . Wsypać koper . Doprawić pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 29.12.2011 23:24
pycha
Izabela28 02.10.2010 20:31
wyśmienita zupa:)
goofy9 26.09.2010 10:16
uwielbiam zupy ogorkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak