Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak zapiekany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1 kg
masło lub margaryna 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
ser żółty 10 dkg
śmietana 1/3 szklanki
natka pietruszki
koperek
margaryna do smarowania formy
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak zapiekany

Szpinak sparzamy,odcedzamy odsączamy i studzimy,następnie mielimy i mieszamy z masłem i podsmażamy aż masa zgęstnieje,następnie łączymy z żółtkami,śmietaną startym serem i posiekaną zieleniną i doprawiamy do smaku.Foremki smarujemy margaryną i nakładamy szpinak przykrywamy natłuszczonym pergaminem i zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 24.05.2011 19:55
zapewne pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak