Sposób przygotowania

Mleko łączymy z mlekiem.Do mąki dodajemy jajka i sól i powoli wlewamy mleko z wodą mieszając trzepaczka.Rozgrzewamy patelnie i smarujemy ją słoniną i wlewamy cienką warstwę ciasta rozprowadzając równomiernie po całej patelni,smażymy z obu stron lekko rumieniąc.Szpinak płuczemy sparzamy studzimy i mielimy razem z namoczoną w mleku bułka,dodajemy margarynę i podsmażamy na wolnym ogniu,mieszamy z bułką tartą i żółtkami i doprawiamy do smaku.Usmażone naleśniki układamy na stolnicy tak aby jeden zachodził na drugi,nakładamy trochę nadzienia i zwijmy w rulon i kroimy w poprzek na kawałki długości 8 cm.Panierujemy w rozmąconych jajkach i tartej bułce.Smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na jasnozłoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    To musi być smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pomyslowe
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Lubię ze szpinakiem :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !