Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ścieramy na tarce o drobnych otworach razem z cebulą następnie odcedzamy część soku.Masę ziemniaczaną łączymy z jajkiem i mąką i doprawiamy do smaku.Łyżką kładziemy niewielkie cienkie placuszki na silnie rozgrzanym tłuszczu i smażymy z obu stron na złoty kolor.Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową i układamy usmażone placki.Jabłka myjemy kroimy na połówki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki ,układamy na plackach polewamy ketchupem posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dla mnie już samo smażenie jest pracochłonne, a potem jeszcze zapiekanie...:)))) ale może, kiedyś w przypływie czasu :) smaczne pewnie jest ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomys?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomys?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !