Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz ukraiński

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 50 dkg
marchew 3 szt
kalarepka młoda 10 dkg
pietruszka 2 szt
kartofle 40 dkg
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
Goździki całe Prymat 2 szt
woda 1,5 litra
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
burak ćwikłowy 1 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ukraiński

Kości i oczyszczone i pokrojone warzywa oprócz buraka wkładamy do szybkowaru zalewamy wodą i dodajemy przyprawy,szybkowar zamykamy i ogrzewamy 25 min ,następnie otwieramy wyjmujemy kości i wrzucamy do zupy obrany i starty na tarce burak i gotujemy jeszcze 5 min bez przykrywania,następnie wlewamy śmietanę i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak