Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz na winie z selerem naciowym i fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wp 250 g
fasolka mrozona 2 garscie
ząbki czosnku 2 szt
troche czosnku w płatkach
seler naciowy 2 łodygi
sól
pieprz
cząber
rozmaryn
oliwa
2 łyzki śmietany do zup i sosów 18%
mąka ziemniaczana
bulion drobiowy (nie całe 500ml) z wołowiną
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz na winie z selerem naciowym i fasolką

Mięso w kostke posypac sola, pieprzem, mąką i wrzucic na rozgrzany tłuszcz, obsmażyc, dodac pokrojona cebule i czosnek, smażyc, podlać winem, niech troche odparuje ale nie całkowicie. Wlac bulion. Dodac przyprawy, dodac pokrojony seler. Dusic razem, aż gulasz zacznie gęstniec a mieso zmięknie, Na 15 minut przed końcem dodac fasole mrozona. W trakcie przypawic wg gustu. Ja dla smaku dolałam jeszcze chlust wina by był tylko lekko wyczuwalny a podkreslił smak gulaszu. Gdy gulasz jest gotowy dałam śmietane i zagęsciłam na sposob chiński czyli mąka kartoflana rozuszczona w zimnej wodzie, cos jak krochmal, Wlałam do gotujacego sie gulaszu ktory zgęstniał i stał sie aksamitny. podałam z ryzem i posypałam zielona cześcią dymki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 25.09.2010 13:52
super ,pycha
Lidia11 24.09.2010 18:47
fajny przepis
justyna111 24.09.2010 18:23
wygląda apetycznie
Katarzyna156 24.09.2010 11:24
Musi być smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak