Sposób przygotowania

Mleko podgrzać dodać cukier, margarynę, drożdże i mieszać aż się rozpuszczą. Mąkę, sól wsypać do miski wlać ciepłe mleko i zagnieść na gładkie ciasto, zostawić do wyrośnięcia na 10-15 minut, potem rękoma rozpłaszczyć( palcami) na kształt płaskiej, okrągłej pizzy.
Sos:Wszystkie składniki ze sobą wymieszać w małej miseczce i gotowe. Tak przygotowanym sosem smarujemy podstawę pizzy.
Farsz:Pieczarki oczyścić, pokroić w dość grube plasterki i podsmażyć na oleju z 1 łyżeczką oregano. Na ciasto posmarowane sosem rozłożyć pieczarki, plasterki ogórka konserwowego, wędliny i na sam koniec 3/4 porcji sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 250 stopni i pieczemy 10 minut. Po tym czasie rozłożyć resztę startego sera i posypać 1 łyżeczką oregano. Podpiekamy jeszcze 2 minuty aż ser się rozpuści.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    coś w sam raz dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam każdą pizzę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    nie ma to jak domowa pizza
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    TAkie pizze są najlepsze, też robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !