Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcza w galaretce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 2 sztuki
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
bita śmietana 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcza w galaretce

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Pomarańcze okroić ze skóry,wyciąć fileciki i pokroić je na mniejsze kawałki-dodać do gorącej galaretki.Przestudzoną galaretkę włożyć do lodówki . Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do ubitej śmietany . Do formy kleksami kłaść tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 13.08.2012 10:52
Ładnie wygląda...
PaniMISIOWA 12.05.2012 09:53
ale pomysłowe!
Anulka75
Anulka75 15.03.2012 10:44
pychotka
ewasylwia 24.05.2011 11:19
na ciepłe dni idealne
ewasylwia 24.05.2011 11:19
na ciepłe dni idealne
misia53 24.05.2011 10:43
Na upały pyszny deser
ben-ka 24.05.2011 09:48
wspaniały letni deserek:)
aguus 24.05.2011 09:41
pyszny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak