Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z zielonym akcentem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
cukinia 1 mała
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z zielonym akcentem

Mięso opłukać i podsmażyć na złoty kolorek, podlać wodą ,doprawić lekko solą i pieprzem. Dusimy ok. pół godziny.Cukinię dokładnie umyć, pokroić w większą kostkę dodać do mięsa i dusić ok 10 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobina wody i doprawić do smaku solą i pieprzem(najlepiej świeżo zmielonym). Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 03.06.2012 11:29
fajny
ziutula
ziutula 07.09.2011 12:50
fajny zestaw...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak