Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z suszonymi grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
kasza jęczmienna 3/4 szklanki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
ziemniaki 1/2 kg
grzyby suszone 1 garść
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z suszonymi grzybami

Grzyby namoczyć, 2-3 razy wypłukać i włożyć do garnka. Skrzydełka opłukać włożyć do garnka i wlać ok. 2 litry wody. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Pora rozciąć i dobrze opłukać, zieloną część pokroić.Warzywa dodać do garnka. Jak się zagotuje to dodajemy wypłukaną kaszę lekko zupę solimy i gotujemy do miękkości. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, białą część pora pokroić i dodajemy wszystko do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków i doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na koniec opłukać i posiekać natkę pietruszki i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.02.2014 10:53
bardzo smaczna zupa
PaniMISIOWA 14.08.2012 21:20
smaczny
Katarzyna59 25.04.2012 10:13
uwielbiam
Dorota59 25.09.2011 20:38
z grzybkami nie robiłam
aguus 24.05.2011 09:41
apetyczna zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak