Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrele z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 4 szt
mąka 40 g
pieczarki 200 g
seler 100 g
pietruszka 100 g
cebula 100 g
wino białe wytrawne 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makrele z pieczarkami

Oczyszczone i wypatroszone makrele poprzekrawać na połówki (usunąć kręgosłup i ości). Posypać mąką, usmażyć. Pieczarki i warzywa oczyścić, opłukać, pokroić w paski, podsmażyć, skropić wodą, dusić do miękkości, doprawić, obłożyć ryby, skropić winem, posypać startym serem, zapiec. Podawać z ziemniakami i sałatką z papryki konserwowej i ogórków.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 24.08.2011 23:47
Pyszne
Iwona45 21.07.2011 18:41
pycha
Ania67 15.06.2011 22:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak