Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcje rosołowe 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pieczarki 25 dkg
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
smietana 18% 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
natka pietruszki
chleb 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z pieczarek

Porcje opłukać,marchew obrać i wrzucić do garnka wlać 1,5 litra wody i wstawić na ogień.Jak się zagotuje dodać kucharka i gotować aż marchew i mięso będą miękkie .Wyjąć łyżką na talerz .Pieczarki oczyścić i pokroić potem podsmażyć na maśle dodać do rosołu.Gotować ok.25 minut,zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką ,zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem.Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na suchej i rozgrzanej patelni.Zupę wlać na talerze ,dodać grzanki i udekorować ugotowana marchewką, natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.08.2012 23:08
na bogato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak