Sposób przygotowania

Porcje opłukać,marchew obrać i wrzucić do garnka wlać 1,5 litra wody i wstawić na ogień.Jak się zagotuje dodać kucharka i gotować aż marchew i mięso będą miękkie .Wyjąć łyżką na talerz .Pieczarki oczyścić i pokroić potem podsmażyć na maśle dodać do rosołu.Gotować ok.25 minut,zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką ,zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem.Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na suchej i rozgrzanej patelni.Zupę wlać na talerze ,dodać grzanki i udekorować ugotowana marchewką, natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    na bogato

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !