Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
jogurt naturalny 500 ml
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z jogurtem

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać jogurt, ocet oraz sól. W garnku zagotować wodę z odrobiną octu i soli. Na wrzątek wbijać ostrożnie jajka, pilnując, by nie rozlały się. Odczekać chwilę, aż jajka się zetną. Delikatnie przełożyć do jogurtu z czosnkiem. Na patelni roztopić masło. Rozpuścić w nim słodką paprykę. Przygotowanym masłem polać jajka jogurtem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 30.05.2011 08:57
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak