Sposób przygotowania

Kaczkę umyć ,wysuszyć i pokroić na porcje.Mięso posypać solą, pieprzem i odstawić do lodówki na pół godziny.Na patelni na rozgrzanym oleju obsmażyć kaczkę na rumiano, przełożyć do naczynia żaroodpornego dodać śliwki,obrany czosnek ,sok,podlać wodą ,przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego piekarnika 175 stopni .Pieczemy tak długo aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjąć ,a naczynie z sosem postawić na ogień .Mąkę rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić sos w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący pomysł.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kaczka jak najbardziej ......sliwkowa.....
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszności
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Mniam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być pyszna
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna kaczuszka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !